Компанията Бритиш американ табако (British American Tobacco) обяви днес, че американското й биотехнологично

...
Компанията Бритиш американ табако (British American Tobacco) обяви днес, че американското й биотехнологично
Коментари Харесай

British American Tobacco работи по ваксина за COVID-19

Компанията Бритиш американ табако (British American Tobacco) обяви през днешния ден, че американското й биотехнологично поделение Кентъки БайоПросесинг (Kentucky BioProcessing - KBP ) работи по ваксина за COVID-19 като употребява протеини, извлечени от тютюневи листа, осведомят Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Самата ваксина към този момент е в клинични тествания, показват от BAT. В основата ù е използване на клонирана част от генетичния материал на COVID-19, с цел да се сътвори антиген, който по-късно се вкарва в тютюневите листа за възпроизвеждане. След като бъдат " събрани " от листата, антигените, които основават имунен отговор в организма, се извличат, пречистват и вкарат в тялото за битка с вируса, допълват от компанията. Оттам прецизират още, че разработваният от тях артикул е стабилен при стайна температура за разлика от стандартните ваксини, които постоянно изискват изстудяване.

Кентъки БайоПросесинг (Kentucky BioProcessing - KBP), подразделението, което създава имунизацията е в положение да създава сред 1 и 3 милиона дози седмично от началото на юни, посочи компанията. 

Бритиш американ табако особено прецизира, че основаването на имунизацията не е за облага. 

Kentucky BioProcessing - KBP влезе в новинарските заглавия преди няколко години, когато разгласи, че е създала дейно лекарство против ебола, наречено ZMapp, в съдействие с карифорнийската Мапп Байофармасютикълс (Mapp Biopharmaceuticals). Медикаментът би трябвало занапред да получи утвърждение от Американската администрация по храните и медикаментите, напомня Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР